Yangın Çıkış Kapısı İmalatı İstanbul

Wiki Article

Yangın metanet klası: Bir yapı malzemesi ve/yahut elemanını uygun ısıtma ve basınç koşulları şeşnda TSE 1263, TSE 4065 ile ait Avrupa standartlarında belirlenen yanmaya peklik deneyleri sonucunda saptanan yangına dayanım süresini belirler.

Yangın merdivenleri, kişioğlu hayatını riske atmadan olumsuz durumlarda hızlı bir şekilde tahliyesini esenlamaya yaramaktadır.

Göksu Kapı üretim alanlarında uzman ekibimiz tarafından belirlenen strüktürdaki Yangın Bapları en mualla kalite ve en yaraşıklı fiyat politikamıza uygun olacak şekilde üretilir.

Kanatlar ortamında uygun yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı dâhilin hamil plakaları mevcuttur.

Kapı kapatıcı kendiliğinden mekanik birlikteşenlerinin sağ ve dayanıklı olmasına ögönen bayılmak gerekir. Bizatihi kapanan bir kapı mekanizması yapılandırmak önemlidir. Kapının amelî açılabilmesini temin etmek hayatidir.

Tütün sızdırmaz özelliğe iye olmaları dolayısı ile yangın çabucak insanların tütün zehirlenmelerinden de korunmasını sağlamlar. Acil çıkış bapsı ismi ile de aşina bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde berenarı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birgeniş mimarida bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.

Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, yangın sırasında esrar ve alevlerin gayrı alanlara yayılmasını önlemek derunin mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında tütünın ve alevlerin geçmesini engeller.

Yangın baplarını engelsiz yapışmak ciğerin kullanılan elektromanyetik tutucular ve entegre tütün  dedektörleriyle kapı kilidini harismanın muaddel varyasyonları vardır. Buna benzeri şekilde bapları kilitli gerçekleşmek karınin kendiliğinden kullanımlı kilitler mevcuttur.

Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden yapılır. Bu malzemelerin yönı keşik, yangın bapları umumiyetle özel şümul ve kapı menteşeleri gibi öbür yangın dulda özelliklerine sahiptir.

Haricen methale elverişli bir alanda kullanılacaksa öncelikle dışarıdan kilitlenebilmeli ancak yangın kapısı yangın çabucak içeriden açılmalıdır (Antipanik tertibat), sineeride kullanılacaksa antipanik bar sistemine vaziyet bakarak lüzum bulunmamakta fakat arkadan kilitlenmemelidir. Bilinmelidir ki antipanik sistemi sıfır kilitler arkadan kilitlendiğinde yangın çabucak açılmamaktadır.

Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış kapısı, yangın yayılmış olsa da dumanı maktu ve alevleri bir süreliğine engelleme özelliği yardımıyla emin düzlem oluşturur.

Yangın merdiveni, yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde ve güvenle tahliye edilebilmesi derunin hayati öneme sahiptir. Araştırmalar yangın kafaladıktan sadece 3 an içinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk karınindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.

Yangın Kapısı Kulaklı dairesinde kazan ve ocakların bulunmuş olduğu mevki ; gayrı bölümlerden kagir, kapısı en az 90 an yangına dayanıklı malzemeden dokumalmış bir bölme ile bağımsız hale getirilir.

Yangın merdiveni imalatı her Yangın Merdiveni Kapısı ne kadar cenah bir kol üzere görünse bile kategorik inşaat bölümüne kardeş bir kesim olarak görülmelidir. Yangın merdivenleri ve yangın bapları sadece demirden ya da çelikten yapım edilmiş basamaklar ve baplar olarak görülmemeli. Binalara bu merdivenlerden yapmış oldurırken nazarıitibar edilmesi gereken en önemli noktalardan bir tanesi merdivendeki kişinin yangın alevlerinden korunmasını sağlamlayacak korunaklarında inceden inceye gestaltlmış olmasıdır.

Report this wiki page